'Lieve Henk'

Onlangs ging ik voor ’t eerst naar het UMC in Groningen voor vervolgonderzoeken in het kader van mijn screening als potentiële nierdonor. Mijn broer Henk en ik informeren elkaar natuurlijk na iedere stap, want elke stap is bepalend voor het vervolg. Deze keer mailde ik hem een update.

'Lieve Henk,

Vanochtend ben ik, zoals je weet, naar het UMCG geweest. Na aankomst mocht ik meteen bloedprikken en urine afgeven voor onderzoek. Daarna ging ik mee met één van de vier coördinatoren nierdonatie/-transplantatie van het UMCG. Zij begeleidt mij tijdens het hele traject tot en met de nazorg.

We bespraken eerst het verloop van het totale traject. Ze vroeg mij ook over jouw ziektegeschiedenis te vertellen. We hebben opnieuw de risico’s besproken die ik loop. En aan het eind van het gesprek moest ik ervoor tekenen, dat ik kennis had genomen van die risico's.

De coördinator vond dat we een goede uitgangspositie hadden aangezien we dezelfde bloedgroep hebben en broer en zus zijn. Ik heb haar coördinator gevraagd of ze kon vertellen, nu ‘mijn’ traject echt is gestart, wanneer de transplantatie kan plaatsvinden. Ze zei dat het reëel is om van januari uit te gaan. Mits alles verder vlot verloopt; alle uitslagen, van eerder, vandaag en die nog komen, zijn beperkt geldig. Daarover zal uiteraard ook overleg zijn met jouw nefroloog.

Januari is het al heel vlot. Ik vind het prima! Ik hoop dat daarmee dialyse voor jou achterwege kan blijven, omdat dat verdere achteruitgang voor jou zal betekenen. Dialyse lijkt me sowieso ook een beproeving!

Komende week kan ik bellen voor het plannen van de vervolgonderzoeken en gesprekken. Enkele dagen bedenktijd is vooraf verplicht. Deze onderzoeken worden over twee dagen uitgesmeerd. Ik overnacht in een hotel om er op beide dagen heel vroeg te kunnen zijn.

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar de jouw onderzoeken, eind deze maand…

Liefs, Alice'

Alice

Alice hoopt begin 2017 een nier te kunnen doneren aan haar broer Henk, die nierpatiënt is. Alice is getrouwd met Harry, en samen hebben ze drie kinderen: Laurens (22), Lotte (20) en Lennard (17).

Terug naar boven

Reacties: