De Nierstichting maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruikersvriendelijker te maken, voor analyse doeleinden en om onze campagnes op bezoekers af te stemmen. Meer hierover in ons privacy statement. Door op ‘Cookies accepteren’ te klikken of door verder gebruik te maken van de website stem je in met de plaatsing van cookies. Je kunt de cookies ook weigeren, helaas kunnen we dan niet garanderen dat de website goed blijft werken.
Cookies accepteren
  • Home

Dag tegen zout tijdens het barbecueën

Goed voor je smaak. Goed voor je nieren
Steeds meer mensen eten zoutbewust. Helaas zit in barbecueproducten als gemarineerd vlees, kant-en-klare sauzen en -salades vaak veel zout. Minder zout barbecueën kan makkelijk als je meer kruiden en specerijen gebruikt. Zo krijg je minder zout binnen en dat is beter voor je nieren. Zeg ook dag tegen zout tijdens het barbecueën.
Ja, ik wil het gratis barbecuemagazine

Barbecueën met minder zout is niet alleen beter voor je nieren, maar ook lekkerder. Natuurlijk is het even wennen. Maar als je gaat experimenteren met onder meer kruiden en specerijen ontdek je allemaal pure en nieuwe smaken. Ook als je geen topkok bent. Gebruik voor je sateetje bijvoorbeeld zelfgemaakte marinade. Pof je aardappels met tijm en paprikapoeder. Grill eens banaan met chilisaus. En ontdek hoe mals je vlees wordt van natuurazijn. Dag tegen zout is hallo tegen smaak dus, ook tijdens het barbecueën.

Smaakmakers voor de barbecue

Ja, ik wil het gratis barbecuemagazine

Waarom dag tegen zout tijdens het barbecueën?

Barbecue producten als gemarineerd vlees, kant-en-klare sauzen en -salades staan in de top-5 van 'zoutste boosdoeners’. Dus ook als je zelf weinig zout toevoegt bij het barbecueën, is de kans groot dat je er teveel van binnenkrijgt. Van onze zoutinname komt 80% van deze bewerkte producten. Zo eten we per persoon per jaar gemiddeld een kilo zout teveel. Hoe erg is dat? Teveel zout kan je nieren onherstelbaar beschadigen. Dat risico geldt voor iedereen. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders hebben nu al chronische nierschade, vaak zonder zich daar bewust van te zijn. Minderen met zout is dus heel belangrijk om je nieren gezond te houden.

Partners
In de boodschap naar een gezondere en smaakvollere wereld wordt de Nierstichting gesteund door belangrijke partners. Onze dank gaat uit naar bedrijfscateraar VITAM, Tromp & Rueb azijnen, het Voedingscentrum en Nieren.nl.

 

Delen
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Printen
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Contact
Bel 035 697 80 00
Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur
Mail naar info@nierstichting.nl
Volg ons
  • Nierstichting op Facebook
  • Nierstichting op Twitter
  • Nierstichting op YouTube
FAQ Privacy statement Disclaimer