Direct naar inhoud

Home

Draagbare kunstnier

Draag bij aan de draagbare kunstnier

Laten we de kunstnier klein maken. En de wereld van Fabian weer groot.

Dialyse houdt Fabian in leven, maar is slopend

Fabian zit vast aan een dialyseapparaat, 40 uur per week. Dat bepaalt zijn dagelijkse leven en dat van zijn gezin. En dialyseren is zwaar. Jaarlijks overlijden 1.000 dialysepatiënten. Veel patiënten zeggen: dialyse is geen leven, maar óverleven. De draagbare kunstnier geeft de vrijheid en energie om een gewoon leven te leiden.

Meer leven in plaats van óverleven

De draagbare kunstnier is kleiner en lichter dan het bestaande hemodialyseapparaat. Daardoor ben je niet meer gebonden aan één plek voor dialyse. En je kunt vaker of langer dialyseren. Dat vermindert schommelingen in de bloedwaarden en vochtbalans, zodat je conditie verbetert. Nierpatiënten zoals Fabian kunnen dan weer voluit leven met hun familie.

Eind 2015 was de eerste, werkende laboratoriumversie van de draagbare kunstnier klaar voor tests. Die zetten we in 2016 voort. En we gaan door met de ontwikkeling. In 2017 willen we een versie gereed hebben voor een test door een kleine groep nierpatiënten. Daarvoor is nog veel geld nodig. Geef, en maak de wereld van Fabian weer groot!

Draag bij aan de draagbare kunstnier

Laten we de kunstnier klein maken. En de wereld van Fabian weer groot.