Aanmelden als collectant

Collecte lopen is gemakkelijk en kost maar een paar uurtjes van je tijd. De collecteweek van de Nierstichting is van 16 tot en met 22 september 2018.

De lokale collecte wordt georganiseerd door gedreven collectecoördinatoren en wijkcoördinatoren. Zij geven jou en andere collectevrijwilligers ook praktische ondersteuning.

Waarom collecteren?

  • met elk uurtje van je tijd geef je nierpatiënten hun leven weer terug. Jouw bijdrage maakt echt verschil!
  • leuke manier om je buurtbewoners te ontmoeten
  • alles wordt voor je geregeld: voor aanvang van de collecte krijg je van de coördinator een collectebus en een legitimatiebewijs (na de collecte lever je die weer in en tel je samen de opbrengst)
  • je kunt ook samen collecteren als je dat wilt
  • je krijgt een kleine attentie als dank voor het collecteren

Collectant aan het woord

Bram van Opstal, vader van Floor: 'Op 6 mei 2013 is mijn dochter Floor geboren. Met ernstig nierfalen. Als vader werd ik opeens bekend met nierziekten en alle gevolgen die het heeft in het dagelijks leven. Floor is op 24 mei 2016 overleden. Ik ben in 2013 begonnen als collectant voor de Nierstichting. In haar korte leven is mij duidelijk geworden dat er aandacht nodig is voor nierziekten en bijvoorbeeld de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Ik wil helpen het leven van nierpatienten dragelijker te maken. Zelf gezond zijn is een luxe, het is fijn iets te kunnen betekenen voor hen, die deze luxe niet hebben.'

Aanmelden als collectant

Lees hier ons privacy statement