Direct naar inhoud

Nierschade voorkomen

Gezond leven, minder nierschade

Heb je diabetes, hoge bloeddruk of hart- en vaatziekten? Dan is gezond leven extra belangrijk voor je.

Diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten kunnen chronische nierschade veroorzaken. Diabetes en hoge bloeddruk verhogen ook het risico op hart- en vaatziekten, net als chronische nierschade. Aangezien deze aandoeningen elkaar dus versterken, komen ze vaak tegelijk voor.

Gelukkig kan je zelf iets doen: gezond leven. Dat verlaagt aantoonbaar de risico's, en helpt verergering van eventuele nierschade tegengaan. Maar: gezondere gewoontes ontwikkel je niet binnen een dag. Gun jezelf de tijd, doe het stap voor stap. En maak gebruik van onze praktische tips en tools. Dan is je kans op succes groter.

Belangrijke tips om nierschade te voorkomen

Nierstichting - Nalatenschap

Ik ga akkoord