Direct naar inhoud

Nierschade voorkomen

Tips voor gezond leven

Als je gezond leeft, verlaag je de kans op (meer) nierschade. De moeite waard om gezondere gewoontes aan te leren!

Je weet misschien dat gezond eten, voldoende bewegen, niet roken en matig alcoholgebruik helpen om gezond te blijven. Maar wist je ook dat dit nodig is om nierschade te voorkomen?

Zo'n gezonde leefstijl zorgt niet alleen voor een gezonde bloeddruk en minder risico op overgewicht, diabetes type II en hart- en vaatziekten. Het vermindert ook je kans op nierschade. Net als stoppen met roken. Roken beschadigt de bloedvaten naar en in je nieren, waardoor die minder goed kunnen werken. En matig alcoholgebruik: veel alcohol heeft een negatief effect op je gezondheid.

Gezonde gewoontes aanleren én volhouden, kan lastig zijn. Laat de Nierstichting helpen, met Coach4life. Deze app voor nierpatiënten maakt het leuker en makkelijker om een zo gezond mogelijk leven te leiden.

Praktische tips gezond leven

Nierstichting - Nalatenschap