Zoutbewust eten

Zo’n 85% van de bevolking eet meer zout dan de aanbevolen maximum hoeveelheid van 6 gram per dag. 80% van het zout dat we eten, zit in gekochte voedingsmiddelen. Leer minderen met zout.

Zoutvergelijker

We weten allemaal dat te veel zout niet goed is voor de gezondheid. Maar in welke producten zit (te) veel zout? Doe de Zoutvergelijker en kom erachter.

Zoutmeter

Krijg inzicht in je eigen zoutgebruik met de Zoutmeter. En krijg tips hoe je minder zout kan eten.

Zoutquiz

Onze meeste zoutiname zit in gekochten producten. Maar welke producten bevatten meer zout dan andere? Doe de Zoutquiz.

Kruidenwijzer

Met verschillende kruiden breng je een alledaags gerecht op smaak. Zo laat je zout staan en ga je nierschade tegen.

De Zoutchallenge

De Zoutchallenge is twee weken lang zoutbewust eten en producten vermijden waar te veel zout in zit. Ga jij de uitdaging aan?

Zoutbewuste recepten

Gezond leven is extra belangrijk als je een verhoogd risico hebt op nierschade. Kook bewust met onze zoutbewuste recepten.

Check het etiket

Check het etiket van voedingsmiddelen om te zien hoeveel zout erin zit. Wie van zijn nieren houdt, kiest producten met minder zout.

Feiten en fabels over zout

Moet je na het sporten je zoutverlies compenseren? Nee, dat is een fabel. Deze en andere feiten en fabels hebben we voor je op een rij gezet.

Nierstichting Restaurant Driedaagse

Op 12, 13 en 14 maart 2019 is de Nierstichting Restaurant Driedaagse ‘Proef de ongezouten waarheid’.

Zo eet je makkelijk minder zout

Handige hulpmiddelen maken het makkelijker om minder zout te eten. Belangrijk, want bijna iedereen eet te veel zout.

Koken met kruiden

Met kruiden maak je een alledaags gerecht onvergetelijk. Zo kan je zout laten staan en zelf nierschade tegengaan.