Zoutbewuste recepten

Proef zelf hoe lekker zoutbewust eten is: bestel de receptenboekjes en ga direct aan de slag met de zoutbewuste recepten. Eet smakelijk!

De recepten in deze boekjes zijn niet uitsluitend voor nierpatiënten, maar wel gezond en/of vet- en zoutbewust. Speciaal voor nierpatiënten die een dieet krijgen voorgeschreven, geven wij samen met NVN het dieetboek Eten met plezier uit.

Inspirerende recepten

Wij helpen je inzicht te krijgen in je eigen zoutgebruik en geven je inspiratie, recepten en tips voor zoutbewuste alternatieven. In dit boekje maak je kennis met Kees, het alternatief voor kaas.

Soeprecepten

Veel kant-en-klare soepen bevatten (veel) te veel zout. Daarom hebben wij 10 zoutbewuste soeprecepten op een rij gezet. Laat je inspireren, want zelf soep maken is makkelijk en bovendien heel lekker.

Italiaanse recepten

Genieten van lekker eten is belangrijk, voor jezelf en de mensen om je heen. Daarom geven we je heerlijke zoutbewuste alternatieven voor de Italiaanse keuken, met dank aan kok Peter Elbers.

Aan tafel recepten

Door met minder zout te koken of minder zoute producten te kopen, leren kinderen van jongs af aan wat gezond is. En daar hebben ze later weer profijt van. Dat zoutbewust eten ook lekker is, bewijst dit receptenboekje.

Bakrecepten

Overheerlijke koekjes zonder zout, maar vol van smaak. Dit receptenboekje haalt de zoutbewuste bakker in je naar boven. En daar worden niet alleen je nieren blij van.

Zomerrecepten

Een lekkere zomer kan met minder zout. Met onze zoutbewuste recepten wordt elke barbecue een feest. Ontdek ook de zomerse salades en ijsjes!

Lenterecepten

Met het voorjaar in aantocht krijg je weer zin in vers fruit en verse groenten. In dit receptenboekje vind je daarom kleurrijke voor-, hoofd- en nagerechten voor in de lente.

Herfstrecepten

Heerlijke herfstgerechten waar je warm van wordt. Kook een zoutbewust diner met producten uit het seizoen. Dit receptenboekje zet de lekkerste herfstgerechten op een rij.

Winterrecepten

Voor de koude winterdagen hebben we 12 heerlijke recepten verzameld. Van warme erwtensoep tot stoofpeertjes, in dit receptenboekje vind je de zoutbewuste winterklassiekers.

Restaurantwaardige recepten

Tijdens onze jaarlijkse Restaurant Driedaagse zetten topkoks zoutbewust eten letterlijk op de kaart. Maar hoe zet je zo’n zoutbewust sterrengerecht thuis op tafel? In dit boekje geven de chefs een kijkje in hun keuken.

Losse recepten

Zet vanavond eens een lekker zoutbewust gerecht op tafel. Met onze verzameling van losse recepten doe je inspiratie op voor elke gelegenheid. Lekker voor elk moment.