Kamerlid Tellegen bezoekt dialysecentrum

Tweede Kamerlid Ockje Tellegen (VVD) bezocht maandag 19 januari dialysecentrum ’t Gooi. ‘Indrukwekkend en mooi bezoek’ twitterde ze daarover. Later die dag ging ze ook langs bij de Nierstichting.

Ockje Tellegen (op de foto, links) raakte onder de indruk tijdens de gesprekken met nierpatiënten in dialysecentrum ’t Gooi in Hilversum. Ze sprak er ook met professionals. Met directeur-nefroloog Marieke Yo (op de foto, rechts) van dialysecentrum ’t Gooi besprak het Tweede Kamerlid de positie van nierpatiënten en de behandelvormen van dialyse. En transplantatiechirurg Frank Dor (Erasmus MC) vertelde meer over transplantatie.

​Later die dag bezocht Ockje Tellegen de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland in Bussum (NVN). Dat gesprek ging over de noodzaak en de urgentie van ons werk voor nierpatiënten.

Na afloop liet Tellegen via Twitter weten: ‘Dank! Indrukwekkend en mooi werkbezoek’.