Vier je nier!

Om te laten zien wat een donornier betekent voor het leven van een nierpatiënt, lanceert de Nierstichting Vier je nier!. In aangrijpende filmpjes bedanken Angela en Brigitte op ludieke wijze hun nierdonor én vier je hun 'nierverjaardag' mee.

Angela Bergema kreeg in 2011 een nier van haar moeder Jannie. "Ze schonk mij twee keer het leven. Nu vieren we elk jaar mijn nierverjaardag. Dit jaar met een boottocht naar Kinderdijk. Ik verraste haar daar met een speech, met taart en champagne, gewoon midden tussen de mensen. Want dankzij haar kan ik gewoon leven: ik werk fulltime, sport en heb een sociaal leven." Net als Brigitte Eijkenbroek-Bosman, ook zij bedankte haar donor. De filmpjes staan op Vier je nier!

Vier ook je nier!
Vier je ook een nierverjaardag en wil je je donor bedanken? Of ben je blij dat een dierbare een donornier kreeg? Vertel in een filmpje waarom. En deel dat via Vier je nier!

Helaas niet voor iedereen
Angela en Brigitte zijn dankbaar voor hun donornier, te meer omdat ze weten dat die niet voor iedereen op tijd komt. Niet iedereen vindt iemand die bij leven een nier wil afstaan. Als je op de wachtlijst komt voor een nier van een overleden donor, moet je gemiddeld bijna 4 jaar wachten. Elk jaar overlijden er mensen omdat een donornier te laat komt. De Nierstichting vindt dat onacceptabel en zet zich in voor een kortere wachtlijst.