Nooit meer misprikken!

Stem voor 9 december op het Vascoscoop project in de Ureka Mega Challenge!

De Ureka Mega Challenge is een wedstrijd wie in 2015 de slimste innovatie op medisch gebied heeft bedacht. Het Universitair Medisch Centrum Utrecht looft een prijs uit om de winnaar in staat te stellen de innovatie ook daadwerkelijk in productie en naar de patiënt toe te brengen.

Een team van wetenschappers en ondernemers uit Utrecht en Maastricht is bezig een apparaatje te ontwikkelen om de shunt van patiënten aan hemodialyse in één keer raak te prikken. Dit betekent voor patiënten minder pijn en minder angst. De shun slijt ook minder hard, waardoor er minder operaties nodig zijn. Het vooronderzoek is mede mogelijk gemaakt door de Nierstichting.
Het is voor  nierpatiënten erg belangrijk dat deze prijs in de wacht gesleept wordt voor dit apparaatje. Er zijn nog vier finalisten over. Stem nu, op 9 december om 8.00 uur sluit de wedstrijd. Dit apparaat moet er komen!

Jij kan meehelpen dit te realiseren. Ga naar de website en breng daar nu je stem uit!