Gezondheidsfondsen werken mee aan nieuwe Nederlandse ziekenhuisserie

De Nierstichting verleent samen met zes andere gezondheidsfondsen haar medewerking aan een nieuwe Nederlandse ziekenhuisserie, Centraal Medisch Centrum. Deze tiendelige serie gaat over de dramatische gebeurtenissen rond de ziekenhuisdirecteur, de medische staf en de patiënten, zowel binnen het ziekenhuis als in hun privéleven. De serie wordt in het najaar van dit jaar uitgezonden bij RTL4.

Cleo de Waard is de nieuw aangestelde CEO en heeft één belangrijke taak meegekregen van de raad van bestuur: bezuinigen. Ze stuit daarbij echter op behoorlijk wat weerstand van de specialisten. Beetje bij beetje komt Cleo erachter dat de raad van bestuur geen enkel oog heeft voor de patiënten. Ze heeft moeite met de strenge bezuinigingsmaatregelen en probeert het ziekenhuis én haar eigen leven op de rails te houden.

Renée Soutendijk vertolkt één van de rollen. Het is nog niet bekend wie de rol van Cleo vertolkt en wie de andere acteurs worden.

De verhaallijnen in de serie zijn gebaseerd op realistische medische thema’s. Naast de Nierstichting verlenen ook Alzheimer Nederland, de Hartstichting, het Fonds Psychische Gezondheid, de Hoorstichting, het Longfonds en de Maag Lever Darm Stichting hun medewerking.