Nierstichting zondag in ziekenhuisserie CMC

Op zondag 20 en 27 november en 4 december om 21.30 uur bij RTL4 staat in de nieuwe ziekenhuisserie CMC nierziekte centraal.

Nierpatiënt Sam gaat door een moeilijke periode. Zijn tweede donornier functioneert niet goed. Nu moet hij weer dialyseren.

Leven met nierschade is zwaar. Daarom zet de Nierstichting alles op alles om te voorkomen dat het zover komt. Door mensen te wijzen op de gevaren van te veel zout bijvoorbeeld. Te veel zout verhoogt namelijk je bloeddruk en kan nierschade veroorzaken. Hoeveel zout eet jij? Test het met de zoutmeter.

Nierstichting en CMC
De verhaallijnen in de serie zijn gebaseerd op realistische medische thema’s. Naast de Nierstichting verlenen ook Alzheimer Nederland, de Hartstichting, het Fonds Psychische Gezondheid, de Hoorstichting, het Longfonds en de Maag Lever Darm Stichting hun medewerking.

Meer over CMC of bekijk de vorige afleveringen.

Bekijk de uitzending over nierziekte >

Of bekijk het promofilmpje >