Direct naar inhoud

Vincent Moolenaar zaterdag 18 maart te gast bij de Wandeling

Op zaterdag 18 maart a.s. om 18.10 uur op NPO 2 is Vincent Moolenaar voor de tweede keer te gast in de Wandeling. Twee jaar geleden vertelde hij in het programma hoe hij via een oproep op Facebook probeerde een levende nierdonor te vinden.

Dat was nog niet gelukt, maar de uitzending maakte veel los. Naast de vele reacties boden vijftig mensen hem hun nier aan. Na een eerste gesprek met alle vijftig weldoeners, bleek dat er negen mensen in aanmerking kwamen voor een screening door het transplantatiecentrum. Uiteindelijk bleven er nog twee mensen over.

Geslaagde transplantatie
Hij werd uiteindelijk op 24 augustus 2016 getransplanteerd. De operatie is zeer geslaagd en inmiddels is hij een half jaar aan het revalideren. Vincent is er nog niet, maar heeft veel vertrouwen in de toekomst.

Tien jaar geleden deed Vincent mee aan de Grote Donorshow van BNN.