Wandelen in de natuur en genieten op de Rode Loper voor de Nierstichting

Op zaterdag 22 april wordt de Rode Loper uitgerold in het Gooi tijdens het wandelevenement, georganiseerd door de Nierstichting en de Nierpatiƫnten Vereniging Nederland. Deelnemers starten en finishen op een rode loper en worden onderweg als VIP behandeld. De opbrengst gaat naar de draagbare kunstnier. Nierstichting ambassadeur Mirjam de Graaff loopt samen met haar moeder en vrienden van haar broer Bart de Graaff mee over de Rode Loper om een ode te brengen aan haar broer die dit jaar 50 jaar zou zijn geworden.

Op 16 april zou Bart de Graaff, de kleine grote oprichter van BNN, 50 jaar geworden zijn. Maar hij overleed op zijn 35e. Zijn zus en Nierstichting-ambassadeur, Mirjam de Graaff: “Ik heb van heel dichtbij gezien hoe een nierziekte je leven kan verpesten. Daarom loop ik samen met mijn moeder, Charlotte Trieschnigg (bekend van de Grote Donorshow) en vrienden en bekenden van Bart  mee over de Rode Loper om een ode te brengen aan Bart. Bart staat symbool voor álle nierpatiënten. Zo vragen we aandacht voor de impact van nierziekte op het leven van nierpatiënten én op dat van hun omgeving. En voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier.“

Draagbare kunstnier
Elke stap op de Rode Loper is een stap richting de draagbare kunstnier. Dat is hard nodig. Dialyse redt levens, maar is ook loodzwaar – voor patiënten en hun naasten. De draagbare kunstnier die de Nierstichting ontwikkelt geeft nierpatiënten weer de vrijheid om een gewoon leven te leiden. De ontwikkeling is al ver, maar we zijn er nog niet. Daarom krijgen alle lopers van de Rode Loper een eigen actiepagina om op een makkelijke en veilige manier geld in te zamelen.

Geniet met Do op de Rode Loper 
Het wandelevenement start in de Grote Kerk in Naarden. Van daaruit lopen de deelnemers een route van 5, 10 of 20 km door de prachtige Gooise natuurgebieden, uitgezet in samenwerking met het Goois Natuurreservaat. Iedereen die zich inzet voor de draagbare kunstnier is voor ons een VIP. Daarom  rollen we de Rode Loper uit en worden wandelaars onderweg als VIP’s onthaald: er is entertainment, een fotoshoot, échte Gooise ballensoep en een spetterend mini-concert van zangeres Do.

Loop ook mee
Elke stap in de richting van de draagbare kunstnier telt. Loop ook mee over de Rode Loper en draag zo bij aan een beter leven van 2,5 miljoen nierpatiënten wereldwijd. Kijk voor meer informatie of om in te schrijven op rodeloper.nl.