Dien je oplossing in voor chronisch zieken!

Het samenwerkingsverband 'Beter Gezond' roept wetenschappers op om met mooie, patiƫntgerichte oplossingen te komen om de impact van chronische ziekten in Nederland te verminderen. Er is 3 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek.

Ruim 8 miljoen Nederlanders hebben een chronische ziekte. De helft hiervan heeft er zelfs meerdere. Dit heeft een enorme impact op de kwaliteit van hun leven, op onze economie en op de maatschappij. Het is een uitdaging om deze impact te verminderen. Het samenwerkingsverband 'Beter Gezond' doet daarom een oproep aan wetenschappers: heb je mooie, patiëntgerichte oplossingen en wil je hier onderzoek naar doen, maar ontbreekt het nog aan middelen en partners om de oplossing te realiseren? Dit is je kans! Dien uiterlijk 30 juni 2017 je voorstel in op SGFBeterGezond.nl.

‘Beter Gezond’ is een samenwerking tussen de ruim 20 fondsen van de Samenwerkende GezondheidsFondsen en de Topsector Life Sciences and Health. Er is 3 miljoen euro beschikbaar voor maximaal 50 procent cofinanciering van het onderzoek, dat leidt tot innovatieve oplossingen, die mensen met een chronische ziekte zo fit en betrokken mogelijk laten leven. Kijk voor meer informatie op SGFBeterGezond.nl.