Versterking Wetenschappelijke Raad Nierstichting

De Nierstichting is zeer verheugd met het aantreden van twee nieuwe leden in de Wetenschappelijke Raad. Excellent en innovatief onderzoek vereist niet alleen creativiteit, maar ook hoge kwaliteit. Daarom heeft de Nierstichting een Wetenschappelijke Raad, met gespecialiseerde wetenschappers die beoordelen of ingediende onderzoeksvoorstellen aan deze eisen voldoen.

De nieuwe leden van de Wetenschappelijke Raad zijn mevrouw dr. B.G. van Gaal (Betsie) en mevrouw dr. F.J. Bemelman (Frederike). Betsie van Gaal is gevraagd ter vervanging van een vertrekkend lid. Haar expertise ligt op het gebied van verplegingswetenschappen, chronische ziekten en zelfmanagement. Betsie van Gaal werkt bij het Radboudumc (IQ Healthcare) en HAN University of Applied Sciences (Institute of Nursing).

Frederike Bemelman is aangesteld om de expertise rondom nierziekten, transplantatie en het afweersysteem in de Wetenschappelijke Raad verder uit te breiden. Zij werkt op de afdeling Nefrologie van het AMC in Amsterdam. Beide leden zijn vol enthousiasme van start gegaan in hun nieuwe functie.

Verantwoorde toetsing en toekenning

De Wetenschappelijke Raad vertegenwoordigt een brede en toonaangevende expertise, die verantwoorde toetsing en toekenning van onderzoeksvoorstellen garandeert. Kijk voor de volledige lijst van leden op Beoordeling voorstellen.