Kijk vanavond 'Wie Maakt Het Verschil?'

Maandag 12 juni om 18:45 uur zendt Omroep MAX op NPO2 de eerste aflevering uit van 'Wie Maakt Het Verschil?'. Daarin gaat Nierstichtingambassadeur Stanley Burleson op zoek naar medische innovaties voor nierpatiƫnten. Aan het woord komen onder meer hoogleraar Experimentele Nefrologie prof. dr. Marianne Verhaar (UMC Utrecht) en nierpatiƫnt Jacqueline van de Merwe.

In 'Wie Maakt Het Verschil?' gaan BN’ers vanuit hun persoonlijke betrokkenheid op zoek naar levensreddende oplossingen. In de eerste aflevering is dat musicalster, choreograaf en Nierstichtingambassadeur Stanley Burleson. Hij zet zich al jaren in voor een beter leven voor nierpatiënten. Zijn vader overleed aan de gevolgen van nierfalen, maar dankzij dialyse leefde hij langer en kon zijn laatste wens in vervulling gaan.

Dialyse is slopend

In 'Wie Maakt Het Verschil?' ontmoet Stanley Burleson onder meer prof. dr. Marianne Verhaar, hoogleraar Experimentele Nefrologie van UMC Utrecht. Verhaar: "Tijdens mijn werk als nefroloog zie ik wat dialyse doet met het leven van nierpatiënten. Het is slopend. De draagbare kunstnier kan dat veranderen."

Meer bewegingsvrijheid

Ook nierpatiënt Jacqueline van de Merwe komt aan het woord. In een aangrijpende reportage vertelt zij over haar leven met dialyse, en waarom ze uitziet naar de draagbare kunstnier. "Op dit moment kan ik lichamelijk niet veel. Werken is geen optie. Voor huishoudelijke hulp en boodschappen, ben ik aangewezen op de hulp van mijn schoonzus en man Gerard. Het is heel zwaar, soms te zwaar. 'De draagbare kunstnier geeft mij veel meer bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven. Omdat die dialyse mogelijk maakt buiten het ziekenhuis en op ieder gewenst moment.''

Kijk 'Wie Maakt Het Verschil?'

Kijk de eerste aflevering van 'Wie Maakt Het Verschil?' op maandag 12 juni 2017, 18:45 uur, NPO2. De herhaling wordt uitgezonden op dinsdag 13 juni om 13:20 uur (NPO2) en zaterdag 17 juni om 16:05 uur (NPO2). Zie ook: omroepmax.nl.