Direct naar inhoud

Lege flessen brengen nierpatiënten stap dichterbij draagbare kunstnier

De Nierstichting ontving gisteren een cheque van € 34.200,- van Coop. Klanten van de 260 Coop-supermarkten konden dit voorjaar acht weken lang hun statiegeld van lege flessen doneren aan de Nierstichting en Coop verdubbelde het ingezamelde bedrag. De opbrengst van de statiegeldactie wordt besteed aan de ontwikkeling van de draagbare kunstnier.

“Geweldige actie en overweldigend resultaat!’, vertelt Corinne Hamming, van de Nierstichting. Wij zijn hier heel erg blij mee en willen Coop en haar klanten enorm bedanken. Hiermee zetten we grote stappen voor nierpatiënten met de realisatie van de draagbare kunstnier.”

En dat is hard nodig. Dialyse houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Voluit leven zit er niet in. Daarom zet de Nierstichting alles op alles voor de draagbare kunstnier: die geeft nierpatiënten hun leven weer terug.