Nigel de Jong

'Mijn moeder is sinds haar veertiende nierpatiënt. Ik weet dus wat voor ellende kan komen van een nierziekte. Daarom sta ik vierkant achter het supergoede werk van de Nierstichting.'

Voormalig Ajax-middenvelder Nigel de Jong is sinds 2003, en op eigen verzoek, ambassadeur van de Nierstichting. Nigel maakt zich vooral sterk voor het welzijn van jonge nierpatiënten. En hij wil het belang van orgaandonatie benadrukken: zijn moeder leeft dankzij haar donornier.
Ondanks zijn transfers naar buitenlandse clubs blijft Nigel - samen met zijn moeder - betrokken bij het werk van de Nierstichting.

In 2009 nam de Nierstichting een cheque van € 25.000 in ontvangst van voetbalclub Ajax. De eenmalige donatie kwam voort uit de transfer van Nigel de Jong van Hamburger SV naar Manchester City, waaruit Ajax een opleidingsvergoeding heeft gekregen.

Nigel is één van de gezichten achter de wereldwijde campagne Help them escape, om de draagbare kunstnier mogelijk te maken.