Direct naar inhoud

Ambassadeurs

Rudolph van Veen

"Als ambassadeur wil ik mensen laten ervaren hoe smakelijk het is om met minder zout te koken."

"Als meesterkok ben ik ambitieus en altijd op zoek naar innovatie, net als de Nierstichting. Maar succes behaal je het beste in een team. Mensen motiveren en samen iets nieuws creëren, daar word ik heel gelukkig van. Als ambassadeur van de Nierstichting wil ik mensen laten ervaren hoe smakelijk het kan zijn om met minder zout te koken."

Op avontuur

"Dat veel mensen het moeilijk vinden om minder zout te eten, dat snap ik heel goed. Zout zit in zo veel dingen. Iedereen moet voor zichzelf de balans opmaken: vind ik het belangrijk om minder zout te eten, voor mijzelf en de mensen voor wie ik zorg? Wie daar ja opzegt, neem ik graag mee op avontuur."

Voor iedereen

"Als kok werk je ten dienste van de tevredenheid en het geluk van anderen. Daarom is het heel belangrijk dat wat ik maak, bereikbaar is voor iedereen. En je bereikt mensen met een goed verhaal. Over het plezier van het koken, over de mooie producten die je gebruikt. Er zit magie in het ontdekken van kruiden en specerijen, dat laat ik mensen heel graag ervaren."

Prestaties

Lekker koken voor een gezellige avond, genieten van verhalen en open staan voor nieuwe dingen heeft Rudolph meegekregen van zijn ouders. Als kleine jongen wilde hij al kok worden. Na de koksschool ging hij werken voor de befaamde kok Cas Spijkers. En koken is nooit meer uit zijn leven verdwenen. Rudolph is de enige Nederlander die zowel de titel draagt van S.V.H. Meesterkok, de hoogste graad van vakbekwaamheid die een kok in Nederland kan halen, als die van Meesterpatissier. Hij heeft vele internationale prijzen bij elkaar gekookt en gebakken. Sinds 2000 treedt hij regelmatig op in tv-programma's. Rudolph kookte voor Life & Cooking, Food & Fit, The Taste of Life, en Life4You. Tot 2016 maakte hij voor Foodzender 24kitchen meerdere programma's, waaronder het succesvolle Rudolph's Bakery. In het najaar van 2017 lanceert Rudolph een nieuw foodplatform, waarin gezondheid centraal staat.