Elke stap rode loper is stap richting draagbare kunstnier

Zaterdag 16 april vindt in Naarden voor de eerste keer het wandelevenement de Rode Loper plaats. Deelnemers starten en finishen op een rode loper en worden onderweg als VIP behandeld. Elke stap op de Rode Loper is namelijk een stap richting de draagbare kunstnier: de opbrengst van deze sponsorwandeltocht door de Gooise natuur draagt hier aan bij. De Nierstichting organiseert de Rode Loper, samen met de Nierpatiƫnten Vereniging Nederland.

Elke stap op de Rode Loper is een stap richting de draagbare kunstnier. Deze innovatie is hard nodig, want dialyseren is zwaar. Jaarlijks overlijden 1.000 dialysepatiënten. Veel patiënten zeggen: dialyse is geen leven, maar overleven. Nierpatiënten die afhankelijk zijn van dialyse zitten gemiddeld vier keer per week, vier uur lang vast aan een dialyseapparaat. In die tijd kunnen zij niet werken, niet naar school en niet afspreken met vrienden. De draagbare kunstnier geeft nierpatiënten weer de vrijheid en energie om een gewoon leven te leiden.

 

Draagbare kunstnier
Nierpatiënt Fabian dialyseert 40 uur per week en loopt samen met  zijn zoon Dirk ook mee op de Rode Loper: "Een groot voordeel van de draagbare kunstnier is dat je niet gebonden bent aan een plek om te dialyseren. Ik kan haast niet wachten tot ik vrij ben om te gaan en staan waar ik wil. Vrijheid in combinatie met meer energie, dat gun ik ons hele gezin." Fabian heeft net als andere deelnemers een eigen actiepagina op rodeloper.nl om makkelijk en veilig sponsorgeld te werven. Met veel passie leggen deelnemers uit heel Nederland daar uit  waarom zij bijdragen aan de draagbare kunstnier.

 

De Rode Loper
Deelnemers van de Rode Loper kunnen kiezen uit drie afstanden: 5, 10 of 20 kilometer, die allemaal gaan door de prachtige Gooise natuur. Start en finish zijn bij de Grote Kerk in Naarden. Onderweg genieten deelnemers van een fotoshoot, de bubbelbar en een touch-up van Cosmo Hairstyling én een optreden van Nierstichting ambassadeur Stanley Burleson. De route van 5 km is ook toegankelijk voor mensen met een rolstoel.

Elke stap in de richting van de draagbare kunstnier telt. Loop mee over de Rode Loper en draag zo bij aan een beter leven van 2,5 miljoen nierpatiënten wereldwijd.  


Organisatie: Nierstichting en NVN
De Nierstichting organiseert het nieuwe wandelevenement de Rode Loper, in samenwerking met de Nierpatiënten Vereniging Nederland.

 

  - einde persbericht- 

 

Voor meer informatie (niet voor publicatie):

Over Nierstichting Nederland: Sanne Rademaker: (035) 6978024 / (06) 46288299 / sanne.rademaker@nierstichting.nl.

 

 

Over de Nierstichting

De Nierstichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook écht kunnen blijven leven. We strijden voor meer donoren, maken ons hard voor preventie en werken vastberaden aan een draagbare kunstnier. Want dialyseren is geen leven, maar overleven. We doen alles wat in ons vermogen ligt om het leven van nierpatiënten te verbeteren. Dat doen we niet alleen. Maar samen met patiënten, onderzoekers, professionals, donateurs, bedrijven, vrijwilligers en vele anderen die het leven liefhebben.

 

Download persbericht