Verlicht het leven van nierpatiënten

De Nierstichting organiseert zaterdag 10 december de Rode Loper Kersteditie. Een sfeervolle avondwandeling door het Gooi startend in de Grote Kerk in Naarden Vesting om 18.30 uur. Met de opbrengst van de Rode Loper maken we de kunstnier klein en krijgen we nierziekten klein.

Duizenden nierpatiënten in Nederland kunnen rond de feestdagen wel wat extra warmte gebruiken, want dialyseren is zwaar. 1 op de 6 dialysepatiënten overlijdt. Veel patiënten zeggen: dialyse is geen leven, maar óverleven. Tijdens de Rode Loper Kersteditie delen we ervaringen en staan we stil bij de gevolgen van nierziekten en herdenken we geliefden. We dragen lichtjes, we dragen rood en we dragen nierpatiënten een warm hart toe.

Nierziekte genezen
Nierpatiënt Marjon (40) loopt samen met haar familie mee met de Rode Loper Kersteditie: "Ik heb cystenieren, net als twee van mijn kinderen, mijn broer en mijn moeder. Juist als je zelf weet wat het is, gun je het ook anderen om dit niet te hoeven meemaken. Dat laten we zien door mee te lopen op de Rode Loper." Marjon vertelt: "Tegen cystenieren kunnen ik en mijn familie weinig doen. Dat maakt soms machteloos. Als we meelopen op de Rode Loper, dan doe je tenminste iets, zo voelt het. We brengen ook geld bij elkaar voor wetenschappelijk onderzoek, dat kan leiden tot een behandeling voor mijn kinderen. En op de Rode Loper samen met anderen, voel je dat je niet alleen staat. De Rode Loper verlicht zo echt het leven van nierpatiënten." Marjon heeft net als andere deelnemers een eigen actiepagina op kerst.rodeloper.nl om op een makkelijke en veilige manier sponsorgeld te werven.

De Rode Loper Kersteditie                                
De Rode Loper Kersteditie is een sfeerwandeling van 7,5 km door de prachtige Gooise natuur. Start en finish zijn bij de Grote Kerk in Naarden. Onderweg komen de deelnemers helemaal in de kerststemming. De route is sprankelend en warm. Er is muziek, een kerstmarkt, een lichtspektakel en gitaarmuziek bij het kampvuur.  

Doe je ook mee op de Rode Loper?
Deelname aan de Rode Loper kost € 17,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. De route is ook toegankelijk voor mensen met een rolstoel.

Elke stap op de Rode Loper draagt bij aan een beter leven van nierpatiënten. Ga naar kerst.rodeloper.nl.

 

Download persbericht