Direct naar inhoud

Tools voor patiënten

Samen Sterk

Inspiratie-evenement voor patiënten en zorgverleners.

Samen Sterk 2018: 19 januari

Samen Sterk, hét jaarlijkse inspiratie-evenement voor patiënten en zorgverleners, vindt plaats op vrijdag 19 januari 2018. Samen Sterk biedt patiënten en zorgverleners een podium om vernieuwende ideeën en initiatieven met elkaar te delen.  Er is één gemeenschappelijk doel: het leven van nierpatiënten zo aangenaam mogelijk maken. De dag is gratis toegankelijk voor patiënten en zorgverleners.

De Nierstichting organiseert Samen Sterk samen met de Nierpatiënten Vereniging Nederland.

Het programma
Gezondheidspsycholoog prof. dr. Andrea Evers geeft de aftrap voor Samen Sterk. Nierpatiënt Eddie van Breukelen vertelt samen met zijn diëtiste Femke Vlieland over de voordelen van het tijdig aanpassen van je eetgewoonten bij chronische nierschade. Diëtiste Sophie Luderer laat je kennismaken met de serious game ‘Beter weten, Beter eten’. En Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum presenteert de nieuwe voedingsapp, waarmee je in de supermarkt makkelijk producten kunt kiezen die het beste in je dieet passen.

Het thema Zorg van de Toekomst: Verpleegkundig specialist Maaike Hengst en ziekenhuisapotheker Marieke Kerskes van het Catharinaziekenhuis presenteren de ‘Beheer Medicatie Nierpatiënten vragenlijst’ die zij ontwikkeld hebben. Deze geeft beter inzicht in het beheer en gebruik van medicatie. Bartho Hengst, projectleider van nieren.nl, vertelt hoe dit platform door patiënten gebruikt kan worden en hoe zorgverleners het kunnen inzetten in de zorg.

09.30 – 10.00 uur  Binnenkomst en registratie
10.00 – 10.45 uur  Opening door Andrea Evers
10.45 – 11.30 uur  Ronde 1: Voeding
11.30 – 12.00 uur  Break
12.00 – 13.00 uur  Ronde 2: Samen beslissen
13.00 – 14.00 uur  Informatiemarkt & lunch
14.00 – 14.55 uur  Ronde 3: Zorg van de toekomst
14.55 – 15.00 uur  Afsluiting
15.00 – 16.00 uur  Napraten met een drankje

Aanmelden
Kom alleen of samen met je zorgverlener of patiënt(en) naar Samen Sterk en laat je inspireren. Wij zien uit naar je komst. De toegang is gratis, maar er is slechts beperkt plaats. Meld je hier aan.

Datum en locatie
Samen Sterk vindt plaats op vrijdag 19 januari 2018 van 09.30 tot 16.00 uur in het NBC, Blokhoeve 1, Nieuwegein. Kijk voor een routebeschrijving met de auto (gratis parkeren) of het openbaar vervoer op nbccongrescentrum.nl/contact

Accreditatie
Accreditatie voor professionals is aangevraagd bij de ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici), het Registerplein, het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en het Register Zorgprofessionals.