De draagbare kunstnier

De draagbare kunstnier wordt kleiner en lichter in gewicht. En daarmee makkelijk mee te nemen, zodat thuis of elders dialyseren mogelijk wordt.

Wat is de draagbare kunstnier

Dankzij de draagbare kunstnier zijn nierpatienten straks niet meer gebonden aan een ziekenhuis. Dat levert meer vrijheid op. En geeft nierpatiënten een betere kwaliteit van leven.

Patiƫnt centraal

De draagbare kunstnier ontwikkelen we niet alleen. Dat doen we samen met patiënten en vrijwilligers. Met behulp en dankzij de inzet van donateurs, onderzoekers en zorgprofessionals.

Wanneer is hij er?

We kunnen nog niet zeggen wanneer de draagbare kunstnier beschikbaar is. De ontwikkeling vereist zeer innovatieve technologische verbeteringen en wetenschappelijke doorbraken. Dat proces kost tijd.

Waar staan we nu

We werken hard aan het prototype van de draagbare kunstnier. Dit is, zoals het ernaar uit ziet, eind 2018 gereed. Wat is de volgende stap? Waar staan we nu?

Duurzaam ontwikkelen

De Nierstichting richtte voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier een onderneming op. Hiermee beschermen we innovaties ten goede van de draagbare kunstnier met patenten.

Veel gestelde vragen

Kan ik me als patiënt aanmelden voor het testen van de draagbare kunstnier? Welke partijen zijn betrokken? Hoe sluit je de draagbare kunstnier aan op de ader? Op deze en andere vragen geven we zo helder mogelijk antwoord.