Goed of zout

Nierschade voorkomen
Wist jij dat maar liefst 85% van de bevolking te veel zout eet? Zonder dat je het doorhebt, krijg je meer zout binnen dan goed is voor je nieren. Zout is schadelijk voor je nieren en verhoogt de bloeddruk. Het goede nieuws? Je kunt veel nierschade voorkomen.

Gelukkig zijn er genoeg gezonde en eenvoudige alternatieven! We gaan je helpen om met minder zout lekker en gezond te eten. En dat gaat eenvoudiger dan je denkt.

Sandra Ysbrandy, ambassadeur van de Nierstichting, kookt lekker gezond en met minder zout. Probeer eens haar zelfgemaakte tomatensaus. In een kant-en-klare tomatensaus zit gemiddeld 1,7 gram zout per portie. In Sandra's zelfgemaakte tomatensaus zit tot 10 keer minder zout. Haar geheim: ''Doordat je de tomaten in de oven roostert en de saus laat inkoken, wordt de smaak intenser en hoef je geen zout toe te voegen.''

Je ziet een herfstrecept
Lekkere zoutbewuste herfstrecepten

Bestel het receptenboekje
Je ziet een bord stamppot
Stamppotten met minder zout

Bestel het receptenboekje

Of download één of meer van onze andere receptenboekjes.