Direct naar inhoud

FAQ

Heb je een vraag over nierziekten, orgaandonatie, zout? Over de Nierstichting zelf, of over praktische zaken, zoals wijzigingen doorgeven? Het antwoord op veel gestelde vragen vind je hieronder.

FAQ Nieren en nierziekten

Hoe werken nieren, nierziekten en hoe herken ik ze?

FAQ Leefstijl en risico

Wat is een gezonde leefstijl? Welk risico loop ik op nierschade en hoe kan ik dat risico beperken?

FAQ Nieren en medicijnen

Welke invloed hebben medicijnen op de werking van de nieren? Waar moet ik op letten?

FAQ Zout

Zout is slecht voor je nieren. Maar waarom eigenlijk en hoe kan ik mijn zoutinname beperken?

FAQ Hoeveel zout zit er in...

Hoeveel zout zit er in kaas, past of kant-en-klare maaltijden?

FAQ Orgaandonatie bij leven

Wie kan een nier doneren en waar kan ik informatie vinden?

FAQ Orgaandonatie na overlijden

Waar kan ik me registreren als orgaandonor en kan ik ook alleen bepaalde organen afstaan?

FAQ Nierstichting

Heeft de Nierstichting het CBF-keurmerk en kan ik op vakantie met de Nierstichting?

Staat je vraag er niet tussen? Bel 035 697 8000 of stuur een e-mail aan info@nierstichting.nl. Bij vragen over nierziekten kun je ook het gratis informatienummer bellen, 0800 388 0000 (op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur),

Nierstichting - Nalatenschap

Ik ga akkoord