Direct naar inhoud

Home

Voor professionals

Alleen samen kunnen we innovaties en betere zorg mogelijk maken, voor een beter leven van nierpatiënten.

Zo maken we samen écht verschil

We nodigen je uit om samen met ons te werken aan meer succesvolle transplantaties, betere dialysebehandelingen, de preventie én genezing van nierziekten, en meer kwaliteit van leven voor nierpatiënten.

Maria ter Welle Prijs

Innovaties die patiëntenzorg verbeteren, verdienen het om breder ingezet te worden. Dat kan dankzij de Maria ter Welle Prijs, die de Nierstichting jaarlijks uitreikt. De winnaars van 2017 zijn Sophie Luderer en Louise Witteman, met een serious game voor nierpatiënten.

Tools om patiënten te helpen

Van app tot check, van zoutwijzer tot brochure: patiënten hebben baat bij tips en tools die de Nierstichting ontwikkelde samen met anderen. Maak er gebruik van bij de zorg voor patiënten!

Subsidie voor patiëntenorganisaties

Patiëntenorganisaties helpen nierpatiënten in het dagelijks leven. De Nierstichting helpt dat graag mogelijk maken en steunt patiëntenorganisaties. Onder bepaalde voorwaarden kan elke patiëntenorganisatie subsidie aanvragen.

Winterschool 2018

Wil jij met jouw toekomstige onderzoek het leven van nierpatiënten verbeteren? Ontwikkel dan samen met ons je talent! De Nierstichting organiseert jaarlijks de Winterschool, een vierdaagse cursus voor jonge nieronderzoekers.

Feiten en cijfers over nierschade, dialyse en transplantatie

Wil je de feiten en cijfers achter onderwerpen als dialyse, donatie en transplantatie weten? De Nierstichting biedt de cijfers op een overzichtelijke manier aan in factsheets. Plus referentielijst.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Lees meer