Wat wij doen

Wij zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven, en écht kunnen leven. We richten ons op het voorkomen van nierschade. Het genezen van nierziekten. En het beter behandelen van nierfalen. Dat doen we vanuit de overtuiging dat het altijd beter kan.

Nierschade voorkomen

Nierschade ontdekken we vaak te laat. Daarom investeren we in vroege opsporing van nierschade. We verbeteren de samenwerking tussen huisartsen en ziekenhuizen. En we stimuleren zoutbewust eten.

Nierziekten genezen

Onze droom is dat in de toekomst nierschade is te herstellen en nierziekten zijn te genezen. Dankzij grote vooruitgang, in bijvoorbeeld regeneratieve geneeskunde, kan die droom waarheid worden.

Nierfalen behandelen

Mensen met nierfalen zijn afhankelijk van dialyse of transplantatie om in leven te blijven. Wij gunnen iedere nierpatiënt de best mogelijk behandeling en de vrijheid om uit een volledig zorgaanbod te kiezen.

Onderzoek en patiëntenhulp

De Nierstichting maakt wetenschappelijk onderzoek mogelijk dat kan zorgen voor doorbraken. Ook steunen we patiënten: via subsidie aan patiëntenverenigingen, met informatie en met praktische tools.